Resum jornada “Dones i presó”

Ahir dissabte 22 de setembre vam participar de la jornada “Dones i presó. Una mirada anarcofeminista sobre les presons de dones”, que organitzaven des de CNT gènere, de Barcelona.

Dir que estem molt contentes d’haver pogut participar d’aquesta jornada. Va ser una tarda molt interessant, tant a nivell de les ponents i les seves aportacions com les intervencions de les participants. Pensem que van sorgir temes i inquietuds interessants, amb moments molt emotius i durs, rics i plens de força. El documental “Cárceles bolleras”, amb presentació de la directora i amb intervenció d’una de les persones participants en aquest, va servir per seguir valorant la situació de les dones preses, així com les relacions sexo-afectives que es donen entre dones darrere els murs.

Alguns dels principals temes que es van tractar van ser la doble estigmatització, la patologització que recau sobre les dones que han comès algun delicte o han utilitzat la violència, la medicalització dels cossos, les diferències laborals, o com les dones preses són tant les que estan dintre com les germanes, mares i altres figures que porten el pes i els efectes de l’empresonament de marits i fills, ja que en elles recauen les cures, les visites, els desplaçaments.

Agrair a CNT gènere haver organitzat aquesta jornada així com a les persones que donen vida i mantenen l’Ágora Juan Andrés Benítez, la qual es troba actualment en perill de desallotjament.