Crònica jornada 10/11/2018

El passat dissabte 10 d’octubre vam dur a terme una jornada anti carcerària a la biblioteca anarquista Maria Rius, de Lleida. Malgrat que no érem gaires persones (com passa sovint en aquest tipus d’activitats) l’ambient era agradable i proper, i les persones que es van apropar estaven molt interessades en intercanviar idees, fer preguntes i generar debat entorn la presó i el sistema punitiu.

Vam començar al matí amb un taller de postals per a enviar a presos i preses, on vam aprofitar per a explicar la proposta de lluita col·lectiva i fer referència a les vagues de fam que hi ha hagut en els darrers mesos. També vam parlar especialment de la situació al CP.Ponent, sobretot arran del “motí” del passat setembre.

Després de dinar, vam sortir a la plaça a representar una perfomance contra les cel·les d’aïllament, que va permetre parlar sobre aquesta forma de tortura i les seves conseqüències.

Finalment, vam tancar la jornada amb el passe del documental “Nos robaron las noches”. Un film casolà rodat a Mèxic, on diferents dones parlen de la seva experiència entorn la presó, ja sigui com a ex preses o com a parelles o mares de persones preses. Relaten amb cruesa la seva vivència i com afecta doblement la presó.

Gràcies a totes les que vau venir a compartir aquest dia!