Resum VI Marxa contra la presó de Ponent

El passat dissabte 24 de novembre vam tornar a recórrer els carrers de Lleida per a mostrar la solidaritat amb els presos i preses, i obrir una escletxa al silenci i a la normalitat. Volem agrair a Clivella i a Familias Frente la Crueldad Carcelaria haver dut a terme la xerrada prèvia a la marxa, i també a la gent de Mariola en Moviment per haver-nos deixat l’espai, on vam parlar de com la presó no sols afecta i destrueix a qui està dins, sinó als seus familiars i entorn proper. També agraïm a tothom que va col·laborar en els preparatius d’aquesta jornada i totes aquelles que vau participar activament en la manifestació. Entre totes ho hem fet possible.

Un any més vam sentir dins nostre la ràbia i l’emoció creuant la ciutat per a arribar a les portes del centre de reclusió de Ponent. Un any més vam cridar contra l’aïllament i les tortures, la dispersió i la desatenció, el sotmetiment i la por. I vam intentar encendre una altra espurna a la lluita anticarcerària. Malgrat l’assetjament policial que ens va acompanyar durant tot el recorregut, estem molt contentes del resultat d’aquesta jornada de lluita que es va preparar amb tant d’amor.

Volem posar de manifest que per primera vegada l’agressiu desplegament policial ens va impedir arribar a la mateixa reixa de la presó, i ens va obligar a mantenir una distancia del perímetre. Per altra banda, destacar també que al acabar la marxa la guàrdia urbana i els mossos d’esquadra ens van estar seguint almenys durant vint minuts i van acabar provocant corredisses pels carrers. Pel que sabem hi ha almenys 5 persones identificades. Si alguna d’elles rep algun tipus de multa/notificació sisplau que ens contacti, i com sempre farem front juntes a la seva repressió.