Convocatoria en Lleida en apoyo a Carmen el dia 24

Finalmente, en Lleida también habrá concentración delante del Juzgado en apoyo a Carmen Badía Lachos, presa en huelga de hambre desde hace 45 días.

La concentración se hará simultáneamente a la de Madrid (Instituciones Penitenciarias) y a la de Zaragoza (juzgados) a las 12h, delante de los juzgados de Lleida; así como, en Cataluña, también se ha convocado a las 14h delante de la subdelegación del govierno en Tarragona.

El objetivo de la concentración es denunciar que a Carmen la están matando y mostrar que no está sola.

Aquí dejamos el comunicado:

“CONCENTRACIÓ EN SUPORT A CARMEN BADÍA LACHOS

Presa en vaga de fam per la seva excarceració per malaltia greu

Avui, dimecres 24 d’abril de 2019, estem aquí davant dels Jutjats de Lleida per denunciar la lamentable situació que pateix una presa, Carmen Baía Lachos, malalta de diversos càncers i en vaga de fam per demanar la seva excarceració per malaltia greu des de ja fa 45 dies.

La Carmen ha reclamat sense èxit, en diverses ocasions, el compliment de la instrucció 6/2018 d’Institucions Penitenciàries, que preveu l’excarceració per raons humanitàries en cas de malaltia greu. El centre penitenciari on es troba, Zuera, a Saragossa, ha rebutjat la revisió del tercer grau i l’oferiment de permisos en totes les ocasions.

El jutjat de vigilància penitenciària s’ha limitat a demanar comptes a la presó de Zuera sobre el tema de la revisió del tercer grau i sobre el seguiment mèdic que està rebent la presa.

Per altra banda, el cas ha arribat fins al Comité Europeu gràcies a la intervenció del director de l’Observatori del Sistema Penal i dels Drets Humans, Iñaki Rivera, que va anar a visitar a la Carmen fa un parell de setmanes i va detectar que es trobava en un clar estat d’abandonament.

Així doncs, aquesta concentració és per mostrar el nostre suport cap a Carmen i rebutjar el maltracte que molts presos estàn rebent.

Un cop més demostrem que la solidaritat traspassa els murs. Avui, simultàneament, s’estàn realitzant concentracions amb el mateix lema arreu de l’Estat (a Tarragona, davant la subdelegació del govern, a Madrid, davant Institucions Penitenciàries i a Saragossa, davant els jutjats).

Solidaritat amb les preses en lluita!

+info: www.suportpresxslleida.noblogs.org”