Resum de la jornada anticarcerària del dissabte 5 d’octubre

El passat dissabte es va fer la jornada anticarcerària a la biblioteca anarquista Maria Rius de Lleida. Vam començar amb el passe del documental “Poble Rebel”, a través del qual es pot apreciar l’evolució d’algunes lluites dissidents a Catalunya des de l’any 1974 fins l’actualitat, i veure com moltes d’elles -tan les que es reflexen al documental com les que no- són evolució i neixen de la llavor d’esdeveniments socials o de lluites i organitzacions anteriors.

Després de la projecció va començar la xerrada sobre la vaga de fam rotativa que estan duent a terme presxs en lluita de tot l’Estat, per demanar l’excarcelació de les persones preses amb malalties greus i cròniques, i també per denunciar la desatenció sanitaria. A la vegada es va fer un repàs a la resta de punts de la taula reivindicativa i es van llegir alguns comunicats de persones que participen d’aquesta vaga coordinada.

Al acabar vam sortir a la plaça per a tenir una estona distesa abans de sopar i gaudir del micro obert, on diverses persones es van animar a llegir poemes, escrits i cartes que parlen de la presó o neixen de dins d’ella. Abans d’assaborir un deliciós sopar es va fer el sorteig de la rifa (felicitats a les guanyadores!) i vam acabar la jornada escoltant les cançons de la cantautora Mar Pujol.

Gracies a totes les que us vau apropar i participar de la jornada, i també a totes les que heu col·laborat comprant numeros de la rifa.

Que la lluita dels presos i preses surti al carrer!