Actualització sobre la Carmen Badia Lachos

Com ja vam comentar breument a principis del mes de març, la Carmen Badia Lachos es troba actualment a la macropresó de Zuera, a Saragossa, després de lluitar incansablement dins del C.P. De Ponent (Lleida) per aconseguir la seva llibertat condicional per malaltia greu o el seu trasllat fora de les presons catalanes, on li denegaven els permisos de sortida sempre malgrat el seu esforç d’aconseguir-los. La lluita va consistir en una vaga de fam des del 5 de desembre de 2017 fins el 2 de març de 2018 (el dia que la van traslladar a Zuera) i en la difussió de diferents comunicats per a que sortissin a la llum les pèssimes condicions i el maltracte al que les sotmeten. Des del Grup de Suport a Presxs de Lleida se li va donar veu, es va extendre la seva situació i es va pressionar mitjançant diferents accions. Per recordar que el Sistema Penitenciari no sempre podrà invisibilitzar i amagar les tortures que realitza.

Recordem que la Carmen pateix càncer de mama (dos dies després de la operació la van tornar a deixar a la cel·la i no podia ni aixecar-se del llit per ella mateixa) i té una espècie de tumor a la cama degut al qual també l’hauran d’operar. També que li han denegat totes les sol·licituds de permisos per poder sortir perquè no reconeix el delicte que se li imputa i no paga els diners que des de Serveis Penitenciaris Catalans li han demanat com a forma de suborn econòmic. I que, a sobre, en aquests moments, es troba pendent d’un judici per suposades amenaces a una carcellera.

Actualment seguim mantenint el contacte amb la Carmen. Ens explica que es troba molt millor, que s’està recuperant de la llarga vaga de fam que va fer i que està començant un altre cop a gestionar els tràmits per seguir amb la sol·licitud de la seva llibertat condicional per malaltia greu. Són diferents persones i col·lectius de tot l’Estat Espanyol els que l’estan recolzant.

Té moltes ganes de seguir lluitant, i ens ha comentat que està disposada a unir-se a la proposta de lluita col·lectiva des de dins pels 12 punts reivindicatius ( http://tokata.info/desde-dentro-propuesta-de-lucha-colectiva-para-ser-difundida-y-debatida-dentro-y-fuera/ ) i que participarà a la vaga de fam convocada a partir de l’1 de maig.

Sap que queda molt a fer, però dedicarà totes les seves energies a aconseguir objectius i treure a la llum totes les tortures i tota la corrupció que ella mateixa ha viscut dins la presó. Envia agraïments i abraçades per totes aquelles persones que l’han recolzat, ja que això l’ajuda a seguir endavant.

Seguim animant a totes a estar pendent de la seva situació i mostrar-li suport!

23 d’abril de 2018

CONTRA LES PRESONS I LA SOCIETAT QUE LES NECESSITA! A TERRA TOTS ELS MURS!

Per escriure a Carmen:

CARMEN BADIA LACHOS

Macrocárcel Zuera. 

Autovía A-23 Km 328. 50800 Zuera (Zaragoza)