Suport a Carmen Badía Lachos des dels CDR’s de Lleida

A Lleida, els Comités per la Defensa de la República, també han volgut mostrar el seu suport amb la presa Carmen Badía Lachos i la seva vaga de fam per exigir la seva llibertat per malaltia crònica.

Llibertat per a Carmen Badia Lachos:

El CDR Noguerola-Diputació de Lleida manifesta el seu rebuig a l’actual sistema penitenciari que regeix a l’Estat espanyol i a Catalunya davant la inexistència de polítiques adequades per a la reinserció i la reeducació de les preses i els presos.
Estem davant un sistema que aprofundeix les desigualtats socials i econòmiques de les persones internes, especialment les de les dones i es caracteritza per la utilització arbitrària dels permisos i les sancions i la tolerància oficial d’organitzacions de dubtosa legitimitat.
En aquest marc, es produeixen casos flagrants de deshumanització institucional. Un d’aquests és el de Carmen Badia Lachos, que ha complert 14 anys d’una condemna de 24 anys a la presó de Zuera (Sarragossa), on va arribar procedent del Centre Penitenciari Ponent de Lleida. A la Carmen li han diagnosticat tres càncers i l’han sotmès a diverses intervencions quirúrgiques. Però, internada en el mòdul d’Infermeria –on no resideixen dones– i pràcticament aïllada, no rep cap tractament específic. En els 9 darrers mesos, només li han fet una analítica.
El seu estat físic l’obliga a desplaçar-se en cadira de rodes i el centre penitenciari li ha retirat el suport d’altres preses que l’ajudaven.
Carmen Badia, amb 62 anys, es va declarar el passat dilluns, dia 11 de març, en vaga de fam i set indefinida per reclamar el compliment de la instrucció 6/2018 d’Institucions Penitenciàries, que preveu l’excarceració per raons humanitàries en cas de malaltia greu i que, malgrat haver-la sol·licitat, no se li concedeix. Ella mai no ha reconegut el delicte pel qual va ser condemnada i, per aquest motiu, se li deneguen els permisos associats als programes de reinserció.
El CDR Noguerola-Diputació expressa la seva solidaritat amb Carmen Badia i exigeix la seva posada immediata en llibertat condicional, d’acord amb el que estableix l’esmentada instrucció, perquè pugui rebre cures pal·liatives i el tractament adequat a la seva malaltia i estar acompanyada de la seva família en aquesta fase de la seva vida.

Lleida, 12 de març de 2019