La Vida Abans que el Capital!

DIMARTS 30 DE JUNY, 20’00h, PLAÇA PAERIA. En solidaritat amb les persones preses i en denúncia de les presons com a centres d’aïllament i de tortura.

Des de fa unes setmanes, cada dimarts a les 20’00h s’organitza a Lleida una concentració per a denunciar diferents problemàtiques socials que destrueixen les nostres vides, i que volen callar i invisibilitzar amb tota la historia del COVID-19. El virus no és el problema, el problema són els desnonaments, la violència policial, el racisme, el patriarcat… i també les presons.

Seguim recordant a aquelles persones segrestades entre murs de ciment i concertines. La realitat cruenta que viuen milers de persones preses és la falta absoluta d’atenció sanitària, les agressions físiques, emocionals i psicològiques. La denigració, l’aïllament permanent, el tracte degradant a familiars i amistats, les subjeccions mecàniques… La dispersió com a càstig, la corrupció dins les presons, la intervenció del correu, l’explotació laboral, la hipermedicalització…

La presó no és la solució per a res. És una institució punitiva que pretén anul·lar, atemorir i despersonalitzar. És una potent eina de control social. Busca perseguir i amagar aquelles persones i col·lectius que s’oposen al Poder o no volen formar-ne part. A la presó s’hi tanca la dissidència, però també a aquelles persones que el capitalisme salvatge i les desigualtats socials han portat a viure al marge dels circuits normatius i de la llei (llei creada i executada pel Poder).

Aquest proper dimarts 30 de juny ens veiem a plaça Paeria en solidaritat amb els companys i companyes preses, i per seguir dient que les presons de Catalunya i de l’Estat Espanyol són centres d’aïllament i de tortura.